[O1] Włącznik ciśnienia klimatyzacji - F129

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alif
    Classic
    • 2011
    • 7

Masz dwie opcje komputera pokładowego.
    1 opcja to jest tzw "dzienny" komputer , u mnie też się resetował jak troche postał.
    2 opcja resetuje się samoczynnie po dość długim czasie.
    Opcje zmieniasz naciskając reset z pozycji 1 na 2 i odwrotnie.

Jeśli nie chcesz , żeby się resetował ustaw opcje 2 i po problemie.
  • bialy104
    Drive
    • 2010
    • 52

Witam mam problem ponieważ w końcu postanowiłem pojechać z klimą do serwisu i się jak zwykle zaczęło

1. Auto kupione w zimie, zaraz gdy pojawiły się pierwsze przebiśniegi zauważyłem, że klima nie chodzi...
    2. 24.06.10r po napełnieniu klimy i oleju do sprynżarki klima dalej nicht funktionieren(sprężarka się nie uruchamia, wycieków nie stwierdzono).
    3. Serwisant od razu pojechał z grubej i powiedział, że może sprężarka i mój portfel się nie ucieszy Po tej diagnozie poszedł VAG w ruch i wypluł błąd 792 - Włącznik ciśnienia klimatyzacji - F 129
    4. Czy to może być odpowiedzialne za safari w kabinie ? Mechanik mówił, że to taki tzn. Bezpiecznik i gdy gdy sprężarka dostaje za mało oleju (było 0006ml a po napełnieniu 0021ml) po prostu nie pozwola na jej uruchamianie. Bo jeżeli to prawda to najprawdopodobniej ze sprężarki coś jeszcze będzie, czy może szykować się na wypad po nową?

Proszę o szybkie porady gdyż ciepło się zbliża...

Pozdrawiam

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Włącznik ciśnienia klimatyzacji (czujnik ciśnienia klimatyzacji) jeśli jest uszkodzony nie załączy klimy w aucie.
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• bialy104
        Drive
        • 2010
        • 52

A może orientuje się ktoś jaka pasuje wtyczka w tym czujniku do O1 RS? bo na allegro jest 4 pinowa kwadratowa lub 3 pinowa płaska

[ Dodano: Pią 25 Cze, 10 16:32 ]
        Dla przyszłych pokoleń:

Jednak pasuje ta 3 pinowa, po zamontowaniu czujnika klima daje czadu na całego.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...